Sunday, October 7, 2012

Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...



     Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες τραγουδούσε μια φορά και ένα καιρό ο Θείος ο Νόντας...

Το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό, το νερό της γλυφό"...ε ρε γλέντια! Κάτσε και μερακλοθήκαμε για τα καλά πρωινιάτικα. 


Μετά από δώδεκα χρόνια εδώ στο Ρεπούμπλικά Ιρλάντα δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να με ξενίζουν. Ο ντεμέκ Κέλτης έχει ομοιότητες με τον Ρωμιό που σου σηκώνουν τις πίσω τρίχες από το κεφάλι!

 Η παπαρολογία είναι σίγουρα ένα από τα σπόρ που και οι δυο λαοί έχουν κοινό, σε σημείο που χάνω το μπούσουλα και να μπερδέυω τις χώρες. Η κυβερνώσα τάξη το ξέρει καλά το παραμύθι και το μιλά ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια, της βγαίνει φυσικά και αβίαστα, μιας και οι ντόπιοι έχουν διαπρέψει σε αυτό το σπόρ μέσα στο χρόνο. 

  Τότε ήταν όταν πρωτοήρθα που η Κελτικη γατούλα ακόμη νιαούριζε μια μελωδική νεοφιλέυθερη μελωδία, κάτι, ένα πράγμα, σαν το "Νταλάρα" της Ιρλανδίας, τον "Μπόνους", να τραγουδά, still haven't found what I'm looking for? -Ακόμη το ψάχνει!- Φήμες θέλουν ότι ψάχνει για ένα εκατομμύριο € που είχε κρυψεί κάτω από το στρώμα του κρεβάτιου του για ώρα ανάγκης.

Ποτάμια από Guinness, Jameson και Baileys έτρεχαν μανιασμένα από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, βουνά από βούτηρο Kerrygold-το ρεγγάτο δεν υπάρχει εδώ είναι μόνο για εξαγωγή - σηκώνοταν να συναντήσουν τα σύνεφα στον ουρανό-δεν είναι και τιποτά δύσκολο- και Πατάτα, πολύ Πατάτα, έπαιζε εκείνη την εποχή. 

 Τώρα το μόνο που ακούς είναι καμία θλιμμένη μπαλάντα του μακαρίτη του Rorry του Gallagher, τα ποτάμια στέρεψαν, τα βουνά εξαφανίστηκαν σαν να ήταν οφθαλμαπάτη,αλλά η Πατάτα, ΠΑΤΑΤΑ!

 Οταν λοιπον βλέπω αυτή τη σκατόφατσα του τοπικού δερβένεναγα του Έντα να στολίζει το εξώφυλλο αυτού του κωλοπεριοδικού (TIME) και τη λεζάντα να προσπαθεί να μας ψήσει ότι κάτω από την ηγεσία του η χώρα βγαίνει από το τούνελ και ότι ξαναμοστράρει ως παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα "γρούνια" (P.I.G.S) εκτός του ότι πρέπει να πάρω ένα υπογλώσιο για να αποφύγω το μοιραίο, νιώθω ότι ζω σε άλλο πλανήτη. 

 Αριθμοί: 4.500.000 ψυχές-430.000 στο ταμείο ανεργίας- 3000 μετανάστες/μηνιαίος- ραγδαία αύξηση της χρήσης αλκοόλ/πρέζας/αυτκοτονιών/αστέγων-κατάρρευση του συστήματος υγείας-κόψιμο των επιδομάτων αναπήρων/κοινωνικών λειτουργών/ πολυτέκνων/παιδιών με ένα γονιό/αύξηση των διδάκτρων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση/κεφαλικοί φόροι!!!

Δεν έχει μόνο η "Ψωροκώσταινα" προβλήματα αλλά και η "Ψωροπάνταινα" και άλλοι πολλοί...

No comments:

Post a Comment