Sunday, October 14, 2012

Νόμπελ Ειρήνης στο Ρεπούμπλικα Γιουνανιστάν!

 Αυτό που δεν γνωρίζουν οι "Ιθαγενείς" ή δεν θέλουν να μάθουν είναι και η ουσία του πράγματος. Η ζωή είναι ένας αέναος κύκλος μάθησης και η ανθρωπότητα δεν προχωράει στους βάλτους αλλά στις πεδιάδες! Λοιπόν με δυο λόγια, αν ένα πράγμα είναι 100% σίγουρο είναι ότι οι λαοί μπλέκονται. Ιδίως εδώ στο Ρεπούμπλικα Γουνανιστάν, αυτό είναι το νορμάλ εδώ και αιώνες ! "Ενας   Αλλάχ ξέρει απο πότε"; Από που να ξεκινήσει κανείς; Παρέλαση κανονική από Αλβανούς (Αρβανίτες) Σλάβους, Φράγκους, Τούρκους, Εβραίους, Τσιγγάνους, Βλάχους, Σαρακατσαναίους (Αρβανιτόβλαχοι) και πάει λέγοντας! 
Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ "ΜΟΥΦΑ"! 
Για να δημιουργήσει ο Κεμάλ και ο Λευτεράκης μεγαλύτερη ομοιομορφία στα νεοσύστατα κράτοι τους έπρεπε να ξεσπιτόσουν κοντά στο 1.500.000 εκατομμύριο ψυχές! Η κατεδάφιση των αυτοκατοριών και των απόλυτων μοναρχιών σίγουρα ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά, για το μέσο κάτοικο του πλανήτη αλλά η κατεδάφιση  του έθνους-κράτος θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο.  Και επειδή το σοβάρεψα πολύ διάβασε και αυτό: Λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία σε ένα μπάρ στο Σεράγεβο τσακώνονται ένας Σέρβος και ένας Κροάτης  για το πόσο περήφανος που είναι ο Σέρβος που ειναι Σέρβος και το αντίστοιχο, ο Κροάτης! Και ενώ είναι έτοιμοι να σφαχτούν μπαίνει ανάμεσα τους ένας μεγαλόσωμος Βόσνιος, που αφού τους πλακώνει και τους δυο στις ψιλές και κάνουν το μαγαζί "πουτανά"  καταφέρνει και τους χωρίζει.
Κουρασμένοι και μολοπιασμένοι  από το ξύλο σταματούν να ξαποστάσουν πίνοντας μια μπουκάλα ρακί. Πίνουν κανά δυο και όπως κάνει ο Βόσνιος να φύγει λέει: Είμαστε όλοι αδέρφια, των γιαγιαδων μας οι κώλοι βρωμάνε ακόμη από το Τουρκικό καβλί...Ταμάμ;...αλλά δυστυχώς δεν το 'πιασαν...και όπως λένε και εδώ πάνω "the rest is history"!!

No comments:

Post a Comment