Monday, December 31, 2012

Οδηγίες προς ναυτιλομένους





Πρώτα από όλα είναι ο συνάνθρωπος.
Η Νίκη, ο Κώστας, η Σαβίτα και ο Αχμέτ είμαστε η επανάσταση. Το πόσο γρήγορα και πόσους από εμάς θα αγγίξει αυτή η αλλαγή είναι υπόθεση όλων μας. Πάντως ένα είναι σίγουρο η αφύπνιση και η συνειδητοποίηση των ανθρώπων είναι χρονοβόρα και θέλει επιμονή, υπομονή και μεράκι, θαύματα και θαυματοποιοί τέλος.
Όλοι μαζί και χωρίς πατερούληδες με δημοκρατία στην πράξη και στα λόγια θα το πορέψουμε. Όπως η ζωή είναι αέναη έτσι και ο αγώνας μας, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μας παίρνει από κάτω γιατί έχουμε και άλλους γύρω μας που βαδίζουν στα ίδια μονοπάτια.
Άνοιξε αυτιά, μάτια, στόμα, διάβασε, άκου, γράψε, μίλα, βοήθα, συμμετείχε κάνε ότι μπορείς, όχι μόνος και όχι τα πάντα, ακόμη και άν αυτό ήταν δυνατό δεν είναι το ζητούμενο.
Αυτό που πρέπει όλοι μας να στοχέυουμε είναι να βάλουμε και άλλους στο χορό, το βάρος της ζωής δεν είναι μόνο για τους δικούς σου ώμους. Η δημοκρατία και η επανάσταση είναι χούγια και ανάγκες της καθημερινότητας, όπως ένα πιάτο ζεστό φαΐ μια κρύα μέρα του χειμώνα όπως ένας μεσημεριανός υπνάκος στα κλεφτά μια καυτή μέρα του καλοκαιριού.
Εν κατακλείδι, να είσαι αληθινός για σένα και τον συνάνθρωπο, κρατά το μίσος και την οργή για την αδικία και την απανθρωπιά και μοιράσου την αγάπη.
Καλή χρονιά σε όλους μας...Γλυκοσυμορίτης


2 comments:

  1. καλή χρονιά και σε σένα γλυκοσυμμορίτη!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα να σε πάντα καλά :-)

    ReplyDelete