Saturday, July 5, 2014

Περαστική παιδεία

Τι έχει να προσφέρει μια δυνατή αστική παιδεία όταν κάποιος μπορεί να την παρακάμψει για μια αντίστοιχη επαναστατική;


 Ερωτήματα σαν αυτό στριφογυρίζουν στο “ακατοίκητο” του blogger (moi) που λόγω των μπάνιων του λαού αδυνατεί να τα απαντήσει...μετά το μπίπ αφήστε το μύνημά σας... κτλπ κτλπ


 Το Γιουνανιστάν είναι αδιαμφισβήτητα το "προπύργιο της επανάστασης"(είμαι χωρατατζής ο κιαρατάς, πως να το κάνουμε).
 Αφού όλοι οι ντόπιοι μορφώθηκαν μέχρι τα μπούνια, μελετόντας τα άπαντα των ΕγκελοΜάρξ, ΜπακούνοΚροπόπτκιν και ΤροτσκοΛένιν μεταξύ άλλων και γνωρίζουν τα πάντα για τον "υπαρκτό" καπιταλισμό και τον ανύπαρκτο, τέως "υπαρκτό" σοσιαλισμό, ως άλλη Πυθία, βγαίνουν σε οποίο κλαρί τους κάτσει, ηλεκτρονικό και μη και μας ζαλίζουν τον έρωτα με τις μελλοντικές τους προβλέψεις/αναλύσεις.
 Σσσς...σαν ακούω την αδερφή της μάνας μου, τη δασκάλα, να μου ψυθιρίζει στο αυτί..."η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"...
 Ο γιουνάνος δεν έχει χτιστεί για να ακούει αλλά μόνο για να φωνάζει την δική του προσωπική/πολιτική αλήθεια που όλοι οι άλλοι πρέπει να σεβαστούμε ως λόγο ιερό και όσιο.
 Αυτήν την αλήθεια μέχρι προτείνος τη μάθαινε σε καφετέριες και μπάρ μετά από ατελείωτες ώρες αλκοολόβρεχτων νυχτών και συζήτησεις περί ανέμων και υδάτων με "ολίγη από σεξισμό και μπάλα".
 Και ‘ρωτώ αγαπητοί σύντροφοι, είναι δυνατόν να πετάξει κάποιος αν πρώτα δεν έχει μάθει να μπουσουλά;
 Η εν λόγω ράτσα και μέγα pedigree πριν μάθει για την γαμημένη την επανάσταση καλό θα ήταν να προσπαθήσει να λάβει μια δυνατή αστική παιδεία, μήπως και ανοίξει τα μάτια της.
 Ο γιουνανός παραπονιέται  και γκρινιάζει με πάθος απαράμιλλο για τον εντόπιο τύπο, την τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά ταυτόχρονα ξοδεύει ώρες ολάκερες μπροστά στα "κουτία" να ακούσει και να καυτηριάσει τις γνώμες των πολιτικών, των δημοσιογράφων και άλλων ειδημόνων που τόσο πολύ απεχθάνεται.
 Τα μούτρα του κολλημένα με κάποια αόρατη κόλλα πάνω στις οθόνες των "μέσων μαζικής εξημέρωσης", όχι για να μάθει ή να διαφωνίσει με επιχειρήματα (τι γράφω ο καριόλης; θα κατουρήσω το σώβρακό μου) αλλά μόνο για να εκτονωθεί...εκτόνωση, μικρομέγαλα ΕΓΩ...και υπέρτατος σαδομαζοχισμός.

No comments:

Post a Comment