Tuesday, November 20, 2012

Έλληνας...τουρίστας




 
Όταν ο νυν πρωθυπουργός άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία πριν καμιά εικοσαετία και κατέβηκαν κάτω εδώ στο Γιουνανιστάν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μας με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, η πρώτη εντύπωση που αποκόμισαν ήταν ότι είχαν έρθει στη "γη της Εδέμ"! 
Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποίησαν σε τι κολαστήριο είχαν έρθει. Αλλά η πείνα και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή τους έκαναν να μείνουν και να υπομείνουν πολλά.
Για να τα καταγράψει κανείς, όλα αυτά που τράβηξαν στα χέρια των Ιθαγενών, θέλει πολλά τεραμπάιτ μνήμη.
  Πρόσφατα σε μια on-line κουβέντα σε ένα Ρωμέικο fb group μεταναστών εδώ στο Ιρλάντα, ένα παλικάρι ρώτησε για το πως έχουν τα πράγματα εδώ στο Δουβλίνο job wise?
Πολλοί του έδωσαν διάφορες χρήσιμες αλλά και άχρηστες πληροφορίες και εγώ είπα να ρίξω "λάδι στη φωτιά" γράφοντας ότι μόνο δουλειές του ποδάριου έχουν μείνει εδώ και άν κάνει ότι το ανηφορίζει θα τον αντιμετωπίσουν οι ντόπιοι όπως οι δικοί μας αντιμετωπίζουν τους Αλβανούς!
 Κατευθείαν άρχισαν να γράφουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και ότι οι Ιρλανδοί δεν είναι έτσι κτλπ κτλπ.
Πρώτα από όλα, όλοι αυτοί οι πατριώτες τσιμπόντας στο δόλωμα, απέδειξαν τι σκατορατσιστές είναι οι Ελληναράδες, παραδεχόμενοι (αυτό που ξέρουν και οι πέτρες) τι έχουν τραβήξει οι ξένοι στο Γιουνανιστάν στα χέρια των "ανώτερων" Ρωμιών όλα αυτά τα χρόνια.
  Κατα δευτερο λόγο άν δεν είσαι πολύ δυνατός στο ΙΤ και δεν μιλάς τουλάχιστον 3 γλώσσες, δεν έχεις βιογραφικό με όρχεις και δεν είσαι διατεθειμένος να πεις το ποίημα "Irish style" στο interview, τότε θα δεις τι σημαίνει Ιρλανδικός ρατσισμός και πως βγαίνει το μεροκάματο στα χρόνια της Τρόικας εν Ιρλανδία.
 Βλέπεις κανένας από αυτούς δεν ξέρει τη σημαίνει να φτιάχνεις σάντουιτς στο SPAR ή να δουλευεις ταμίας στο TESCO ή να δουλεύεις οικοδομή, άν είσαι τυχερός, ή να μαζέυεις πράσα και λάχανα στο Rush, ντομάτες, πατάτες, μανιτάρια και φράουλες στο Wexford και στο Lusk, για ποιο λίγα λεφτά απο το βασικό μισθό, και να 'χεις και κανά δυο πτυχία καβάτζα. Και όλα αυτά μέσ' την υγρασία το κρύο και το ψιλόβροχο.
 Το ποιό σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο Δουβλίνο στις μέρες μας; "Έλληνας τουρίστας"!!

 Ρε εσείς μπας και έχουν δίκιο κάτι Χριστιανοί στο ένδοξο Γιουνανιστάν που ισχυρίζονται ότι όλα εδώ πληρώνονται;

2 comments:

  1. στην ευχή..τι να σε πω..σκέψου και όσους είμαστε μετανάστες μέσα στην ίδια τη χώρα 'μας'

    ReplyDelete
  2. Με όλους αυτούς τους "Ελληναράδες" πατριώτες με τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης και την ανώτατη γραμματική μόρφωση, οποίος σκέφτεται ελεύθερα έστω και μια σπιθαμή για αυτούς ξένος είναι άρα ισχύει Ιωάννα, μετανάστρια είσαι...

    ReplyDelete